Monthly Archives

mars 2019

Håll koll på företagsekonomin

Det kan vara så att du har ett eget företag eller är den ansvarige för ett företag med många anställda. Men oavsett vilken kategori du faller in under är ekonomin en av de viktigaste, om inte den viktigaste, beståndsdelen i ett företagsbygge.

Det är viktigt att se till att utgifterna inte skenar iväg och att budgeten hålls. Har du ett eget företag är en professionell revisor att rekommendera. På så sätt kan du vara säker på att framtiden ser fortsatt ljus ut.

Samla på offerter

I företagsvärlden och industrin råder allt som oftast stor stress. En effekt av detta är att det inte sällan accepteras anbud från första bästa aktör när man är i behov av att anlita någon utanför företaget.

Men att lägga tid på att ta in offerter från så många som möjligt lönar sig för det mesta när året räknas ihop. Genom att jämföra offerter tvingar du aktörer att konkurrera mot varandra för att erbjuda dig det mest konkurrenskraftiga priset och du sparar pengar.

Bli en bra chef

Att ha anställda under sig innebär alltid att ett stort ansvar läggs på dina axlar. Oavsett om det är många som svarar till dig eller om det är få så är det du som har det yttersta ansvaret för att dina anställda trivs och gör ett bra jobb.

Lyssna till deras behov och försök i största möjliga ån att tillgodose dessa. Men var samtidigt noga med att visa att det är du som bestämmer och att det i slutändan är ett väl utfört arbete som räknas.

Välj bransch efter kompetens

Att ha en drömkarriär att fantisera om kan vara trevligt, speciellt om drömmen råkar slå in. Men faktum är att många inte alls är lämpade för just den bransch som de fantiserar om att tillhöra.

Alla har vi olika talanger som också passar olika bra på olika positioner. Det som just du är bra på är någon annan utan tvekan mindre bra på. Se till dig själv och vad du har för färdigheter och välj en bransch att verka i därefter, och bli inte förvånad om just detta blir din framtida drömbransch.