Monthly Archives

juli 2019

pmaindustrier.se-99skulpturer.se_

Gåvor till anställda.

Det är mer eller mindre kutym att man ger sina anställda julklappar och gåvor till 50-årsdagen eller andra jubileum. Många företag har riktningslinjer att gå på här, vad gäller hur mycket man spenderar. Blir gåvan för dyr får personalen betala skatt och företaget får betala arbetsgivaravgift för gåvans värde. Här räknas varje krona. Håll dig inom beloppet, men kom samtidigt ihåg att du inte måste spendera maxbeloppet. I 2018 var gränsen för julklappar 450 kr ink moms /anställd, medan man kan ge för flera tusenlappar vid jubileum. Vill du uppvakta anställda vid t ex bröllop eller barndop ska du dock vara försiktig. En bröllopsgåva från företaget kommer att beskattas, samt avgiftsbeläggas. Det kan komma att bli en tråkig och dyr överraskning istället för ett litet erkännande.

Vid bröllop och liknande

Är man bjuden på bröllop av en arbetskamrat, kommer man som privatperson och vän. Är det en affärsförbindelse eller rentav en anställd som bjudit en, ska man vara försiktig. Ger man något så kostar det. Du har valet att komma och bara representera företaget, dvs enbart briljera med din närvaro, eller att komma som privatperson och bekosta gåvan ur egen ficka. Väljer du det senare alternativet, bör du vara säker på att du kan dokumentera att gåvan ges privat. Vid affärsförbindelser ska du också tänka på om en privat gåva kan uppfattas som försök på att uppnå affärsmässiga fördelar. Det är mycket att tänka på.

Om du kommer på dig själv med att fundera på en Unik bröllopsgåva , en som verkligen väcker uppmärksamhet, rekommenderar vi att du enbart ger detta till privata vänner. Har du en anställd, du uppskattar och vill visa att vederbörande betyder något särskilt för företaget, kan du istället fundera på gratifikationer. Detta ges för särskild arbetsinsats. Det beskattas självklart, men du håller arbete och privatliv isär, och det är viktigt som småföretagare.

Läs om att skicka paket och pris för att skicka paket

I en värld i vilken vi handlar mer och mer online så har det blivit viktigare och viktigare att kunna skicka paket till ett bra pris. Det säger sig självt att priset för frakten av en vara inte får vara alltför högt i relation till varans pris för då finns det mindre och mindre anledning till att köpa varan från första början. Anledningen till att det kunnat växa fram en så stor handel både online och över världen i övrigt är just att det finns ett mycket väl utbyggt system för frakter.

Varför skickar vi fler och fler paket

Anledningarna till att fler och fler paket skickas är flera:

  • E-handeln gör att människor kan köpa varor från hela världen på ett säkert sätt
  • Priset för frakter har gått ned vilket gör det prisvärt att handla över internet
  • Tullarna mellan länder i Europa har tagits bort helt och hållet
  • Även tullar utanför Europa har minskat

Framtida utveckling av försändelser

Det finns ingen anledning att tro att antalet frakter kommer att minska framöver, snarare kommer de att fortsätta att öka allteftersom e-handeln växer i omfattning. För att e-handeln ska kunna fortsätta växa i omfattning på ett sätt som den gjort hittills krävs det dock att fraktkostnaderna förblir på samma nivå som nu eller att de sjunker. En annan viktig del som krävs för att frakter på grund av e-handel ska fortsätta att öka är att tullar och andra handelshinder minskar världen över. Läs mer här om att skicka paket och vilka priser som finns på frakter.

Sammanfattning – Priser för att skicka paket

Vi kan sammanfatta om frakter och pris på paket med att e-handeln driver efterfrågan på billiga frakter men det krävs effektivisering och minskade handelshinder för att utvecklingen ska fortsätta så att fler paket kan skickas.

Är din bilhiss säker nog?

Det handlar om att undvika tragiska olyckor eller skador på verkstaden. Det låter kanske högt, men när ett av de viktigaste verktygen i vardagen är en billyft är det en nödvändighet. Det är din egen och dina kollegor är väl i spel. Det är inte värt att investera i säkerhetsområdet.

Det är så lätt att kontrollera säkerheten – speciellt om det görs kontinuerligt. Du kan med fördel göra det en gång i veckan – om inte dagligen. Försök att göra det till en del av morgonrutinen. Medan man sätter kaffe över kan den andra kontrollera på billyftarna.

Du bör kontrollera det oftast

Expansionsbultar: Gör det till en rutin för att kontrollera alla expansionsbultar. Är de tätt? Det här är de som håller billyften så de får inte vara lös eller kan vändas runt i hålen. Om bultarna är lösa kan hissen spetsa över.

Kuddar: Kontrollera även kuddarna. De måste vara hela och klämda. Bilen får inte flytta. Om kuddarna är slitna, tveka inte att byta dem. Det är en billig försäkring mot den eventuella skada som kan orsakas om det inte finns någon nödvändig friktion mellan lyftarmen och undervagnen.

Låsningssystem: På alla billyftar finns en eller annan form av låsningssystem. Det måste kontrolleras regelbundet för att säkerställa den förväntade stabiliteten. Om du använder en bilstolpe med två kolonner bör du också kontrollera armlåset i samma växellåda. Det säkerställer att bärarmarna inte kan glida ut.

Fotvakter: Sist men inte minst har du kontrollerat fotvakter, omslag i kolumnerna och olika stålkablar. Börjar någon vika upp eller på annat sätt se utslitna ut?

Välj godkända maskiner

Det kan ge lite själv, men du går aldrig fel i staden med en godkänd maskin. Över branscher kan du alltid leta efter CE-märket. Rekommendationen från detta måste åtminstone klart och tydligt: ​​Köp endast CE-godkända billyftar till verkstaden.

Det är bara till din fördel att de kontrolleras av en opartisk kropp. Och när du har börjat, varför inte välja en hiss som uppfyller kraven i arbetsmiljöverket och maskindirektivet.

Vad mer kan du göra?

Förutom rutinkontrollen och lite extra fokus på säkerhet i samband med inköp av nya maskiner finns det några extra saker du kan göra.

Kom ihåg den lagstadgade inspektionen – varje år. Det måste utföras av ett auktoriserat företag och tar sällan lång tid. Så få det nu bara bokat. Detta är särskilt viktigt om du köper en begagnad billyft. Fråga säljaren när den senaste inspektionen gjordes.

Dessutom kan något så enkelt som att läsa manualen verkligen göra dig själv en tjänst. Du kan spara både problem och skador om du läser bruksanvisningen innan du installerar hissen och lägger den i bruk.

Är du i tvivel om hur du försäkrar dig själv och dina kollegor bäst på workshopen? Kontakta då Arbetsmiljöverket eller din leverantör, vem vet exakt vilka maskiner och hissar du använder varje dag.

pmaindustrier.se-dinflytt.seflyttvasteras

Hitta en flyttfirma i Västerås

När du är företagare måste du hela tiden vara på din vakt avseende marknadsutvecklingen. Konjunkturerna förändras och förhållandena för att driva företag kan variera stort mellan olika orter och olika tider. Även inom kommuner händer det ofta att detaljplaner för olika områden förändras och det kan till exempel innebära att det som idag är ett industriområde imorgon kommer att vara ett bostadsområde.

I sådana situationer kan det vara tvunget att flytta sitt företag och hitta nya, passande, lokaler inom eller utanför kommunen. I den här artikeln kommer vi att använda Västerås som exempel på en situation där ett företag tvingas flytta.

Har du företag i Västerås som du behöver flytta

Om du är företagare i Västerås och helt plötsligt tvingas flytta din verksamhet då en detaljplan har ändrats är det förstås något som måste planeras i detalj eftersom du inte vill att din verksamhet ska avbrytas på något sätt. Detta medför helt säkert att du måste börja förberedelserna för flytten i god tid innan den kommer att ske och detta medför i sin tur att du kanske till och med kan flytta företaget i omgångar om du har den nya lokalen på plats.

Hur fungerar en jämförelsesajt för flyttfirmor

Det du behöver hjälp med är antagligen själva den praktiska flytten av allt det som du har i företaget. Då behöver du hitta flyttfirma Västerås som kan hjälpa dig med detta. Även om du inte har någon tidigare erfarenhet av flyttfirmor är det nu så att det finns utmärkta sajter på internet som hjälper dig att hitta och välja en flyttfirma.

Det fungerar så att du väljer det geografiska område du är intresserad av för flytten och sedan väljer du eventuella detaljer du behöver hjälp med. Därefter listar sajten ett antal flyttfirmor som kan passa dig och med denna lista som bas kan du välja flyttfirma.