Monthly Archives

september 2019

pmaindustrier.se-somfy.se_15710329396441

Smart hem på kontoret

Smart hem gäller inte bara i hemmet, du kan med fördel ta in den här teknologin i företaget och få ett smart kontor. En arbetsplats kan ibland kännas som ett andra hem. Du tillbringar en sju till åtta timmar om dagen här, och både lunchar och fikar. Även om ni inte har en uteplats där ni kan tillbringa lunchen, finns det flera andra detaljer som du med fördel kan fundera på till kontoret.

Spara på elräkningen genom att låta markiser och jalusier samarbeta med klimatanläggningen. Om markisen är uppe kan det betyda att du inte behöver tända klimatanläggningens AC med det samma, utan kan vänta lite med denna. Förprogrammera detta. Att du har larm är väl nästan en självklarhet, men har du ett smart kontor kan du kontrollera både larm, belysning, jalusier och AC från din mobil. Självklart beroende på vilken lösning du har valt.

Vad ska man välja?

Om du tittar in på www.somfy.se så får du en riktigt bra presentation av vad Somfy Sverige kan erbjuda på det här området. Det finns flera aktörer men det här en några som kan erbjuda en komplett lösning. Det finns olika sätt att styra de olika delarna i ett smart hem/kontor. Du kan förprogrammera, använda fjärrkontroll eller använda dig av en app i din telefon.

Vi nämnde larm innan och detta är en detalj som vi vill uppmana dig att se närmare på, om inte du redan har det i firmans lokaler. Det kan vara på sin plats att ha både kameror och larm. Det är inte alltid att ordningsmakten hinner fram i tid, och då kan några bilder från kameran betyda skillnaden på om bovarna kan gripas eller inte. Har du skaffat dig ett larm som både larmar vaktcentralen, tar kort på inbrottstjuven och låter högt och tydligt på plats, kan du nästa inte göra mera.

Lärande för livet

Det är få saker i livet som är så viktigt som att få och tillgodogöra sig en riktigt bra utbildning. Om vi inte utbildar oss så riskerar vi att bli en del av förlorarna i samhället. Det är de människor som inte tar vara på de möjligheter som en god utbildning ger som kommer att stå handfallna när livet ställer dem inför utmaningar. Många av dessa utmaningar är nya och kräver att man utbildar sig kontinuerligt men många av utmaningarna är desamma som alltid funnits, det handlar om att försörja sig själv och sin familj, att känna att man utvecklas personligen och når någon grad av självförverkligande samt att man bidrar till att samhället utvecklas i en positiv riktning.

Hur fungerar lärande

Hur fungerar då lärande? Lärande är en kombination av inlärning av fakta, analys av dessa fakta, sökande av information och fakta samt tänkande i rent abstrakt mening – att man jobbar med idéer i huvudet och på så sätt övar sitt tänkande. Du kan se mer här om hur lärande fungerar och vilka möjligheter som finns för dig med lärande.

Vad är de viktigaste delarna av en utbildning

De viktigaste delarna av en utbildning är tänkande och inlärning. Det går inte att komma ifrån att inlärning är viktigt. Många personer säger att all information finns på internet så varför inte bara söka när man vill ha svaret på en fråga. Men det stämmer inte för hur ska man kunna formulera rätt fråga om man inte har några fakta i huvudet? Mycket viktigt är också det abstrakta tänkandet. Det gäller att kunna vrida och vända på idéer och argument, annars riskerar man att bli lurad med en tråkig regelbundenhet.

Lär dig mer om lärande

Det finns mycket mer att lära om lärande. Allt du behöver göra är att söka på internet och du kommer att hitta material.