Monthly Archives

december 2019

biao-xie-5EoKAdyStik-unsplash_15768380107929

Köp rätt stege

Stegen är ett verktyg som behövs vid många typer av renoveringar och byggnationer, ett verktyg som man sällan klarar sig utan. Dock är stegen ett olycksdrabbat verktyg, en av de vanligaste arbetsplatsolyckorna är just fall från stegar. Att sätta säkerheten i första rummet är det absolut viktigaste när du köper en ny stege och arbetar på den.

Minska risken för olyckor

Att klättra upp på en stege är i sig inte särskilt svårt och behöver egentligen inga förkunskaper kan tänkas. Men många undersökningar visar att fall från stegar är en av de absolut vanligaste olyckorna i samband med renovering – både i Sverige och utomlands. De vanligaste olyckorna är att stegen glider iväg när man står på den, att en fristående stege välter åt sidan eller att man trampar snett när man går upp eller ner från stegen och därmed faller.

Några tips att tänka på när man klättrar på en stege är först att man är två personer, en som håller stegen medan den andra klättrar. Att inte vara stressad eller bära för mycket saker när man klättrar är också väldigt viktigt – hellre att det tar lite längre tid men att man inte tummar på säkerheten. För att förlänga livslängden på en stege bör den förvaras inomhus i ett torrt klimat, en bra förvarad stege håller utan problem i 20 år.

Var hittar jag rätt stege?

Precis som med allt annat i dagens uppkopplade värld kan du enkelt finna olika typer av stegar, test och jämförelser online för att se vilken stege som passar dig allra bäst. Stegfabriken är en webbutik som säljer ett stort antal stegar, ställningar och annat som kan behövas för din renovering. Här hittar man prisvärda alternativ för både dig som är hemmabyggare och proffs. Alulock är en annan webbplats som säljer liknande tillbehör. Alulock har funnits i 25 år och har det mest i sitt sortiment när det kommer till stegar, ställningar och arbetsplattformar.