Monthly Archives

januari 2020

balloons_15801290168186

Börjar det närma sig konfirmation eller annan högtid?

Då har du säkert riktigt mycket att tänka på. Inte bara är det en massa inbjudningar man ska skicka iväg men också riktigt mycket praktiska saker. Vart själva eventet ska hållas är verkligen en stor fråga. Kanske är det så många inbjudna gäster att det är nödvändigt att hålla festen utanför, i ett tält (exempelvis Obwiik.se) eller kanske ska du hyra in dig på en herrgård eller liknande. Det viktigaste är att komma igång i tid.

Antal gäster

Beroende på vad det är för arrangement kan det verkligen vara en bra idé att fundera över hur många gäster som ska bjudas in. Om det är en konfirmation kan det vara roligt att bjuda in en hel del släktingar, som man kanske inte ses med så ofta. Håller du rund födelsedag kan det vara desto trevligare att bjuda in desto fler vänner.

Mat

Det är såklart viktigt att välja en bra meny till ett större arrangement. Ta reda på om det är någon på specialkost. Kanske finns det vegetarianer med bland de inbjudna eller kanske är det någon som är laktosintolerant. Det kan vara en bra idé att be folk meddela detta samtidigt som de svarar på inbjudan.

Pricken över i:et

Kanske ska du bjuda in ett band som kommer och spelar eller varför inte bjuda på choklad ur chokladfondue som liknar en fontän. Möjligheterna att förgylla arrangementet är stora. Det handlar bara om att komma på dem. Om du inte kommer på så många idéer kan du fråga vänner eller bekanta som har haft liknande arrangement innan om de har bra idéer till hur en vällyckad konfirmation eller bröllop ska hållas.

Nu är du förhoppningsvis klar till att hålla en fest! Det är bara att komma igång med att skriva inbjudningar.

Dragkrok bilägarens bästa vän

Många som köper en bil använder den säkert allra mest för att transportera sig själva. De allra flesta resor görs av en person som kör sig själv till jobbet eller som åker och handlar.

Detta är dock inte något som vi tänker på när vi köper en bil. Många bilköpare har istället semesterresor och annat i åtanke när bilen köps in. Det är trots allt så man vill se sig själv, som en familjeperson som med god stämning åker iväg på en mycket trevlig resa med familjen.

Men det finns också andra saker man kan tänka på när man köper en bil, eller saker som man vill utrusta bilen med när man har haft den en tid. En sådan sak är en dragkrok.

Fördelar med en dragkrok på bilen

Det finns väldigt många bra skäl till att ha en dragkrok på bilen. Detta gäller särskilt om man bor i villa eller har sommarställe. Otaliga är de tillfällen då man behöver frakta något större efter bilen och då behöver hänga på en släpkärra. Det är numera också mycket lätt att hyra en släpkärra under kortare tider, bara ett par timmar, om man till exempel behöver slänga lite skräp, om man ska flytta någon möbel eller om man köpt något otympligt föremål som man vill frakta hem själv.

Sedan finns det förstås de situationer då man planerar en förändrad livsstil som gör en dragkrok till mer eller mindre ett måste för att det ska fungera. Det kan till exempel vara om man köper en båt och vill kunna flytta den från en plats till en annan. Det kan också vara så att man köper eller hyr en husvagn för semesterresor och då är det förstås nödvändigt att ha en dragkrok.

Tänk på detta när du använder draget

Oavsett hur smart det är att ha en dragkrok på bilen och oavsett hur smidigt det är att hänga på kärran och flytta lite saker så finns det en hel del saker som man bör ha i åtanke när man använder sin dragkrok.

Det är till exempel lättare än man tror att man överlastar släpet, husvagnen, båttrailern med flera saker man kopplar på där bak. Det finns regler för hur mycket lasten får väga i förhållande till dragfordonets vikt och det finns också begränsningar för hur mycket man får dra om man inte har ett ”E-kort”, dvs körkort för tyngre släp.