Monthly Archives

mars 2022

pmaindustrier.se-xn-hittasmsln-95a.se-22-03-2022_16469956002883

Hur påverkar ett bästa sms lån ekonomin?

Att låna pengar, oavsett summa, så är det något som kan påverka ekonomin. Det på olika sätt. Om du funderar på att ansöka om ett sms lån, så kan det gå bra, om du för övrigt har en bra ekonomi. Se då bara till att välja ett bästa sms lån, med så låg ränta som möjligt. Men var då medveten om att det är extremt viktigt att betala tillbaka det du lånat och att göra det i tid!

Att låna pengar, oavsett summa, det kan innebära både risker och konsekvenser för din ekonomi, så det är bra att vara medveten om det, innan du lånar.

Viktigt betala tillbaka ditt sms lån i tid

Om du har tagit ett bästa sms lån, så är det viktigt att du även betalar tillbaka på det datum som du fått på din faktura. Om du inte gör det, så kan det leda till ökade kostnader, samt att du riskerar att det hamnar först hos inkasso och senare även Kronofogden. Om den hamnar där, så kan det påverka dig för en lång tid framöver. Det eftersom att du då får en betalningsanmärkning som sedan finns kvar i 3 år. Blir det dessutom ett så kallat skuldsaldo hos dem, så kan det vara svårt att ta ett lån igen.

Din ekonomi kan bli begränsad

Om du har tagit ett lån, på en viss bestämd löptid, så innebär det att du varje månad ska ut med en viss summa pengar för att betala tillbaka på lånet. Genom att ha denna förutbestämda utgift i flera månader, så kan din ekonomi bli lite mer begränsad än vad den är före du tar ett lån.

Innan du slår till på att ta ett bästa sms lån, fundera på om du verkligen måste låna. Om du lånar, se till att inte låna mer än du behöver samt se till att du alltid betalar tillbaka i tid!

Förbättra din ekonomi

Om det är så att du sedan innan har tagit en massa sms lån och har flera krediter, så kan det vara dumt att ta ytterligare ett sms lån. Det du däremot kan göra, det är att ansöka om ett så kallat samlingslån. Det är då ett större lån, som kan täcka alla eller i alla fall större delen av dina små skulder. Oftast har samlingslån bra mycket lägre ränta samt att det är längre löptid på den. Det är ett bra sätt att städa upp din ekonomi på.

Letar du efter ett bästa sms lån?

Om du ändå är ute efter ett bästa sms lån, för att du har en oväntad utgift eller liknande, då kan det vara smart att jämföra olika aktörer och olika lån. Det kan du göra med hjälp av sajten Hitta SMS Lån. Där listas alla olika aktörer som erbjuder sms lån. Men som sagt, låna inte mer än vad du behöver samt se till att du har ekonomin att klara av att betala tillbaka på det lån du väljer att ta.

pmaindustrier.se-hittakreditkortet.se-22-03-2022_16468212184838

Ekonomiskt smart att använda ett bensinkort

Om du är en person som använder din bil ofta, samt även tankar den ofta, så kan det vara ekonomiskt smart att satsa på ett så kallat bensinkort. Ett bensinkort är detsamma som ett tankkort. Många bensinkedjor har idag egna kreditkort, som är extra förmånliga hos just dem. Har du en viss bensinstation du alltid tankar på, så kan det vara värt att satsa på att ha ett bensinkort hos just den kedjan. Bland annat så erbjuder Shell, Preem, OKQ8 och Cirkle K bensinkort.

Med eller utan kredit?

Idag finns det två typer av bensinkort. Det ena är som ett vanligt bankkort där du själv för över pengar att tanka för. Den andra varianten är att du har en kredit kopplad till kortet. Oavsett vad du väljer, så är det rätt ekonomiskt att tanka med ett bensinkort. Det eftersom du då har koll på dina utgifter som har med tankning att göra. Sedan får du även ofta tillgång till förmåner så som drivmedelsrabatt till exempel.

Att veta hur mycket du tankar för varje månad är en del av en sund ekonomi. Kanske du har en budget och då är det inte fel att ha koll på dina bränsleinköp. Genom att ha ett kort som är enbart för att kunna tanka med och ibland även handla på macken med, det ger dig bättre kontroll.

Fördelar med bensinkort

Utöver att det är ekonomiskt smart att ha ett bensinkort och att du får bra koll på dina utgifter, så är det även en del andra fördelar med det. Om du har ett bensinkort med kredit, så kan du alltid tanka, även om du själv saknar pengar. Du kan även använda det som vilket kreditkort som helst, inte bara på bensinstationen om du vill och har behov av det. Du kan även välja att delbetala dina köp du har gjort med kortet.

Största fördelen med ett bensinkort är just att du kan få drivmedelsrabatt då du tankar. Hur mycket du får i rabatt, det har att göra med hos vem du tankar och vad för slags kort det är du har.

Utöver det så har bensinkort även den fördelen att den som alla andra kreditkort kommer med en reseförsäkring. En del har även en så kallad tanka fel försäkring kopplad till sig. Bra om du råkar tanka fel!

Jämför bensinkort

Om du känner att det skulle passa dig bra att ha ett bensinkort, så är det bra att jämföra de som finns mot varandra. Allra lämpligast är det att välja ett bensinkort hos den bensinkedja som du har nära dig och som du tankar mest vid. Har du tillgång till flera olika tankstationer, så kan du ju själv välja vilken av dem som passar dig. Det genom att jämföra förmåner, rabatter, kostnader och kreditnivå. Om du vill ha hjälp med att jämföra, så kan du kolla in sajten Hitta Kreditkortet. De har listat bra bensinkort och även skrivit om vad de har för olika förmåner och annat du kan ha nytta av.